Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi ARKALTI, basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi.
1908'den beri her yıl 24 Temmuz'un, 'Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı' olarak kutlandığını belirten ARKALTI, "Basın mesleği, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır" dedi. ARKALTI, basının kamuoyu adına görev üstlendiğini belirterek şöyle devam etti:
"Kamuoyu adına üstlendikleri görevi; toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, ilkeli, bağımsız ve tarafsız bir anlayışla gerçekleştiren basın çalışanlarımız; toplumu her konuda aydınlatma, bilgilendirme, haberdar etme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri en zor şartlar altında dahi yerine getirmektedir. Kamu adına gerçekleri araştırma ve doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğini layıkıyla yerine getiren basın çalışanlarımız her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, toplumsal barış ve huzurun önemli gereksinimi olan doğru ve sağlıklı bilgi akışının sağlanmasına, demokrasimizin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımızın, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."