Kilis’in Öncüpınar Konteyner Kenti’nde konaklayan Suriyeli çocuk misafirlere yönelik düzenlenen ortak yardım projesi için Dünya Taekwondo Federasyonu, Avrupa Taekwondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanları Kilis’e geldi.
Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Öncüpınar Konteyner Kenti’nde konaklayan Suriyeli çocuk misafirlere yönelik başlattığı yardım ve spor desteği sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atan Dünya Taekwondo Federasyonu, Avrupa Taekvondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun başkanları tarifeli uçakla Gaziantep’e geldi. Gaziantep Havalimanı’a gelen heyeti Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Remzi Arkaltı, Kilis Taekwondo İl Temsilcisi Mustafa Tohumcu, Taekwondo İl Hakem Komitesi Başkanı Mustafa Akpınar, Gaziantep İl Taekwondo Temsilcisi Veysel Döşüçukur karşıladı. Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Başkanı Dr. Chungwon Choue, ve Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkanı Athanasios Prag Los, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr Metin Şahin’in de bulunduğu heyeti, Türk genç taekwondocular ve taekwondo antrenörleri karşıladı. Karşılamada, genç taekwondocular Güney Koreli Dünya Federasyon Başkanı Choue, Yunanistanlı Avrupa Taekwondo Birliği Başkanı Los ile Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin’e çiçek verdi.
MİSAFİR ÇOCUKLARA TAEKWONDO KIYAFETİ DAĞITILACAK
Havalanında kısa bir açıklama yapan Güney Koreli Federasyon Başkanı Choue, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyeli gençleri spora özendirebilmek ve desteklemek amacıyla Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Böyle bir projeye imza atacak olmaları sebebiyle çok mutlu olduğunu belirten Choue, "Ülkelerindeki savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci çocukların, her alanda sosyal ve sportif aktivitelere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Durumlarını yerinde görmek için buradayız. Burada bizimle beraber olan, projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, 2016 bizim yılımız olacak" dedi.
Dünya Taekwondo Federasyonu ve Avrupa Taekwondo Birliği tarafından önceki yıllarda oluşturulan proje kapsamında sosyal yardım ve desteklerin sağlanması amacıyla ziyaretin gerçekleştiğini belirten Şahin, ziyaretlerde mülteci çocukların sorunlarının tespit ederek, daha fazla destek için yapılabilecekleri değerlendireceklerini kaydetti. İnsani yardım ve destekleri için heyete teşekkür eden Şahin, "Dünya Taekwondo Federasyonu Dr. Chungwon Choue, Avrupa Taekwodo Birliği Başkanı Athanasios Prag Los bugün Kilis’te Öncüpınarı ziyaret edecektir. Bu projenin devamında Dünya Taekwondo Federasyonu ve Avrupa Federasyonu daha fazla katkı bulunabilmek için projenin geliştirilmesi amaçlanıyor" dedi.
Heyete teşekkür eden Şahin, "Bu insani hareketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dünya Taekwondo Federasyo’nun insani ve sosyal destek sağladığı yardım vakfı var. Bu vakıf aracılığıyla neler yapabileceklerini görmek için heyet buraya geldi. Bununla ilgili daha önce zaten bir takım girişimlerimiz oldu. Lübnan’da ve bazı ülkelerde, mültecilere yönelik çeşitli destekler sağlandı. İlgililere teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir şey olur" dedi.   Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis'te taekwondo sporu yapan Suriyeli çocuklara karşı olarak federasyonun başlatmış olduğu çalışmalara dünya genelinde verilen destekten ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek , geçekleştirilen ziyaretten ötürü kurula teşekkür etti. Kurul daha hemen ardından Suriyeli çocuklarla bir araya gelerek taekwondo elbisesi dağıtımı için Öncüpınar Konteyner kente gitmek üzere Valiliikten ayrıldılar.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi ARKALTI,bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay KILINÇ’a,Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN’a,Valimiz Sayın Süleyman TAPSIZ’a ve ilimize misafir olarak gelen Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Başkanı Dr. Chungwon Choue, ve Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkanı Athanasios Prag Los, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr Metin Şahin’e teşekkür ederim.dedi.