19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yılında düzenlenen törenlerle kutlandı. Protokol üyeleri, Kilis Halkı ve gençlerin katılımı ile Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Çelenk Töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Remzi Arkaltı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile tamamlandı.
Beşevler Spor Salonunda devam eden Gençlik Haftası Kutlama Programı Teakwondo, Karete, Cimnastik, Bilek Güreşi ve Halkoyunları gösterileri eşliğinde halkımızın geniş katılımı ile coşkuyla kutlandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Remzi ARKALTI yaptığı konuşmada ; ‘Bugün 100. Yılını kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin, büyük bir onur mücadelesiyle tarih sahnesinde bir kez daha şahlanışının destanıdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti için ‘ Bu millet esir yaşamaktansa, ölse daha iyidir’ diyerek, Samsuna çıkmış ve bağımsızlık hareketimizin de fitilini ateşlemiştir. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi makus kaderini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında yaşamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal altında bulunamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özveriler neticesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve milletimiz tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir. Bu sebepledir ki bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 100. yılını kutlamakta olduğumuz Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum’ dedi.
Kutlama Programı Kilis Valisi Sayın Recep SOYTÜRK, Garnizon ve 1'inci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Sayın Hasan Ufuk Arıcan ve Kilis Belediye Başkanı Sayın Abdi BULUT’un 19 Mayıs 2019 Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından Gençlik Merkezi Sanat Sergisinin ziyaret edilmesi ile sona erdi.