Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.
Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce her yıl organize edilen ve bu yıl 9. düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos-2 Eylül 2014 tarihleri arasında Malatya'da yapıldı.
9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu (GAP) Yaz Spor Oyunlarına Malatya ev sahipliği yaptı. 23 İlden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katıldığı bu büyük organizasyon dahilinde 12 branşta sporcular, kendi şehirlerini temsil etti.
Karnaval havasında geçen organizasyon kapsamında sporcular; Atletizm( Yüksek Atlama, Uzun Atlama, Gülle Atma,100 metre - 100 metre engelli - 800 metre ve 4X100 bayrak, 3000 metre koşu ve Yol Koşusu) Atıcılık, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol, Judo, Güreş, Tekvando, Hentbol, Voleybol, İşitme Engelliler (Futbol) ve Yüzme (50 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest -100 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest, 200 metre karışık, 400 metre karışık) branşlarında ter dökecek. Malatya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu (GAP) Yaz Spor Oyunlarına; Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illeri katıldı.
9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında düzenlenen, ilimiz Atletizm ve Güreş müsabakasında sporcularımız madalya alarak ilimizi temsil etmişlerdir.  Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları, düzenlenen törenle verildi.
Atletizm’de dereceye giren sporcularımız; 100 Mt.M.Ali Nohut 3.uzun atlamada Ali Murtaza Ergün 4.ve Yüksek Atlamada Ökkeş Ercan 4.olmuştur.

Güreş’de dereceye giren sporcularımız;42 Kğ’da Bünyamin Esoğlu ve 54 Kğ’da Mustafa Özcan Aktaş 3.olarak ilimizi temsil etmişlerdir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporcularımıza başarılar dileriz.